Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Madrid

Madrid közlekedés

Madrid, Spanyolország, Közlekedés

Közlekedés

Madrid, Spanyolország, Közlekedés

Légi közlekedés
Budapestről a Malév naponta indít közvetlen járatokat Madridba, de ezenkívül egyéb nagy légitársaságokkal és fapados cégekkel is utazhatunk.
A Madridba érkező nemzetközi járatok a Barajas repülőtéren, Madrid központjától 8 kilométerre szállnak le. Egy taxiút a központba 30 percig tart.

Tömegközlekedés

Vonat
Budapestről Madridba közvetlen vonatjárat nincs, Münchenben és Párizsban kell átszállni. Az út 35-40 óra között van.
Madrid fő vasútállomásai a Chamartín és az Atocha. A leggyorsabb és legmodernebb vonatok, az AVE-k az Atocháról indulnak. Retúrjegyet 20%-os kedvezménnyel vásárolhatunk.

Busz
Madridnak kiterjedt buszhálózata van. Valamennyi busz légkondicionált, és a legtöbbre a fogyatékkal élők is fel tudnak szállni. A szolgáltatás naponta 6-23 között működik, de éjszakai buszok is közlekednek. Éjfél és 3 óra között félóránként, 3 és 6 óra között pedig óránként indulnak.

Metró
A metrózás a tömegközlekedés leggyorsabb módja. Madridnak kiterjedt metróhálózata van, a szerelvények 3-5 percenként indulnak. Reggel 6-tól éjjel 2-ig használható. A különböző vonalakat más és más szín jelöl.

Taxi
Madrid belvárosában egymást érik a taxik, melyek fehérek vörös csíkkal. Ha a taxi tetőlámpája zöld, akkor beülhetünk. A taxiállomást egy kék alapra írt T betű jelzi. A szolgáltatás nem drága. A reptéri fuvarnak különdíja van. Legismertebb társaságok:
Radio-Taxi Asociación Gremial: 91 447 5180
Radio-Taxi Independiente: 91 405 1213

Auto
Magyarországról gépkocsival kb. 2400 km-t kell utazni, hogy elérjünk Madridba. Az utazásra kb. 25 órát kell szánni. Az út nagy részét autópályán tehetjük meg.
A közlekedési dugók, a parkolási nehézségek és a vakmerő motorosok miatt Madrid centrumában autózni reménytelen és nyomasztó. 

Autóbérlés
Autót bérelni Spanyolországban viszonylag egyszerű és olcsó. Számos helyi és nemzetközi cég kínál ilyen szolgáltatást, pl. a Hertz és az Avis.

Útvonaltervezés

1 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!
Lány
2016.07.31 - 18:39
A reptéri feláras taxiknál szerintem már jobb és biztosnágosabb megoldások az előre foglalt transfer szolgáltatások. Rugalmasabbak és kedvesebbek. Velük http://transfers2airports.com/madrid-airport, már utaztam többször is amikor Madridban jártam, és soha nem csalódtam, ellenben a taxival már többször is jól megszívtam.