Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Palacio Real

Spanyolország, Madrid, Látnivalók

Palacio Real

Madrid, Spanyolország, Látnivalók
  • Cím: Plaza de Oriente, Madrid
  • Telefon: 91 454 8800
  • Nyitvatartás: Hétfő-szombat: 9:00 - 18:00
    Vasárnap: 9:00 - 15:00

A Palacio Real állami lakosztályainak több mint a fele nyitva áll a közönség előtt, mindegyiket pompás selyemkárpitok, freskók és aranyozott stukkók díszítik, és felbecsülhetetlen értékű műalkotásokkal vannak tele.

A palota környezete is lélegzetelállító. A főudvarba lépő látogató az egykori királyi vadászterülettől, a Casa de Campótól, az El Escorialig és a Sierra de Guadarrama csúcsáig terjedő parkot és erdőt pillanthatja meg.

A Plaza de Orientén állva gyönyörködhetünk Sachetti pompás homlokzatában. A páratlanul szép oszlopcsarnok valamikor bálok és díszebédek helyéül szolgált, ünnepi alkalmakkor még ma is használják. A tróntermet Giovanni Battista Natale III. Károly és a spanyol monarchia dicsősítésére tervezte. A trónt őrző bronzoroszlánokat 1651-ben Rómában készítették. A hatalmas ebédlő XII. Alfonz esküvőjére készült 1879-ben. A gyönyörű falikárpitokat és mennyezetfreskókat Anton Mengs és Antonio Velázquez készítette.
 Palacio Real
Madrid, Spanyolország
Copyright:   Forrás: flickr

Madridi Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!